top of page

SAFE.BRUSSELS IN ACTIE: OPENING CENTRUM VOOR INTRAFAMILIAAL GEWELD EN LANCERING NIEUWE CAMPAGNE

Emma Verplancke en Matej Westerbeek

Deze week staat veiligheid in Brussel nog centraler dan anders: safe.brussels opent het eerste centrum in het Gewest voor intrafamiliaal geweld en lanceert meteen ook een nieuwe campagne om haar missie te promoten. 


Olista

Maandag heeft safe.brussels het eerste centrum voor intrafamiliaal geweld in Brussel ‘Olista’ geopend. Deze overkoepelende organisatie wil de inspanningen van verschillende partners bundelen om slachtoffers optimaal te helpen en professionals te informeren. Het centrum biedt juridische, psychosociale, administratieve en medische ondersteuning. Sinds het uitbreken van de coronapandemie is deze ondersteuning nog belangrijker dan voorheen. Uit cijfers van het Observatorium safe.brussels blijkt dat de politie in 2022 maar liefst 4.848 gevallen van intrafamiliaal geweld heeft geregistreerd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, aangezien veel slachtoffers zich nog niet gesterkt voelen om klacht in te dienen.


We spelen op safe in Brussel

“Afgelopen week lanceerden we de campagne We spelen op safe in Brussel. Zo willen we met safe.brussels naamsbekendheid creëren voor het instituut en de samenwerking met betrokken partijen in de schijnwerpers zetten”, vertelt communicatieverantwoordelijke Jolien. De slogan moet een samenhangend en geruststellend imago bevorderen van het Gewest. 


Wie met vragen zit over partnergeweld kan terecht bij de gespecialiseerde, vertrouwelijke en gratis hulplijn 1712 of op de website https://www.1712.be/.




34 views0 comments

コメント


bottom of page